Home

Achtergrond 211 x bekeken

Wessanen: mogelijke herziening eigen vermogen ABC

In de financiële verslaggeving van de Noord-Amerikaanse werkmaatschappij ABC van voedingsmiddelenconcern Wessanen zijn mogelijk onregelmatigheden ontdekt.

Daardoor verlaagt Wessanen het eigen vermogen met 10 miljoen euro, zo maakte het concern vandaag voorbeurs bekend. De financiële resultaten van ABC (America Beverage Corporation) zouden gedurende de jaren 2006-2008 onjuist zijn weergegeven. Daardoor is het eigen vermogen van Wessanen eind 2008 mogelijk met circa 10 miljoen euro te hoog gepresenteerd. Dat blijkt uit de eerste resultaten van het onderzoek dat door een externe accountant is ingesteld.

De top van de Amerikaanse dochter ABC heeft het bedrijf inmiddels verlaten en Wessanen heeft nieuw management aangesteld. Het concern handhaaft de vooruitzichten voor het tweede kwartaal, exclusief het resultaat van ABC. Wessanen zei te verwachten dat het bedrijfsresultaat in het tweede kwartaal "ten minste op hetzelfde niveau als het tweede kwartaal van 2008'' zal uitkomen.

Wessanen maakte begin dit jaar bekend ABC mogelijk te willen verkopen. Het onderzoek naar een eventuele verkoop zal nu meer tijd vergen, aldus het concern maandag.

Het concern gaat gebukt onder een grote schuldenlast van bijna 214 miljoen euro. Wessanen wil niet alleen ABC maar mogelijk alle Noord-Amerikaanse activiteiten afstoten. Vorige week zei een woordvoerder dat Wessanen nog geen concrete gesprekken voert over de verkoop. De Noord-Amerikaanse activiteiten zijn goed voor ongeveer de helft van de jaaromzet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.