Home

Achtergrond

Wereldbank ziet sterkere krimp wereldeconomie

De wereldeconomie gaat dit jaar nog harder achteruit dan eerder werd aangenomen.

Vooral ontwikkelingslanden krijgen daardoor harde klappen. Dat zei de president van de Wereldbank Robert Zoellick vandaag. Volgens de nieuwste prognose van de Wereldbank krimpt de wereldeconomie dit jaar met 3 procent. In maart ging de ontwikkelingsbank nog uit van een krimp van 1,75 procent. De bank waarschuwt dat ook als de financiële markten in de rijkere landen stabiliseren, de werkloosheid nog zal toenemen.

"Hoewel we verwachten dat de economie in de loop van volgend jaar herstelt, zullen de armsten in veel ontwikkelingslanden de naschokken van de crisis blijven voelen'', aldus Zoellick. Hij waarschuwde dat de vooruitzichten voor arme landen somber blijven zolang er geen einde komt aan de daling van de geldstromen uit het buitenland en de uitvoer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.