Home

Achtergrond 2 reacties

Wellink: banken zitten niet op hun geld

Volgens Nout Wellink, president van De Nederlandsche Bank (DNB), is het een misvatting dat banken wegens de financiële crisis minder geld uitlenen.

Hij zei dit donderdag in het tv-programma Nova. "Banken zitten niet op hun geld. Cijfers tonen aan dat er nu 8 procent meer krediet wordt verleend dan vorig jaar. Per jaar ligt de groei nog altijd op 5 procent'', stelde Wellink. De centralebankpresident kan hij zich wel voorstellen dat banken in sommige gevallen voorzichtiger zijn bij het uitlenen.

"Je ziet dat ze terughoudender zijn met het verstrekken van geld aan sectoren waar het niet goed mee gaat. Dat is ook logisch. Want geld lenen aan bedrijven die niet overleven is niet goed voor die bedrijven en ook niet voor de banken.''

Wellink sluit dan ook niet uit dat de kredietverlening in de toekomst wel gaat teruglopen. Volgens hem is dat ook gebeurd in eerdere financieel moeilijke perioden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  dat kun je wel zien aan die bonussen en vertrekpremies

 • no-profile-image

  Rating

  De totale kredietverlening is toegenomen t.o.v. een jaar geleden. Meneer "Bankeeee" zegt er niet bij hoe dat cijfer tot stand gekomen is. De praktijk is dat er veel bedrijven moeite hebben met het aantrekken van bancaire gelden... Ook de zgn cooperatieve Bank is wat dat betreft minder scheutig.
  Laten we een keer een uitzondering maken en deze man met een enorme afscheidsbonus naar huis sturen onder het beding dat hij niet meer in het openbaar mag praten. Ik vind het zo triest dat feitelijk incapabele lieden zoals deze W, op hun plekje blijven kleven en de zaak maar voorliegen.
  Het wordt tijd dat er schoon schip gemaakt wordt en er weer gezoon hardwerkende en integere mensen op die belangrijke functies komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.