Home

Achtergrond

'Weinig artsen slaan Tamiflu voor zichzelf in'

Artsen slaan nauwelijks virusremmers Tamiflu in voor zichzelf of hun familie.

Dat concludeert het vakblad Medisch Contact op basis van een internetpeiling in het nummer van deze week. Tamiflu helpt gevolgen van de Mexicaanse griep te verminderen. Van de 422 artsen die aan de peiling meededen, gaf 3 procent aan het middel voor zichzelf in huis te hebben. Daarbij zegt 4 procent het voor zichzelf of de verdere familie te hebben ingeslagen.

De rest van de stemmers, 93 procent, heeft de pillen niet in huis. Tamiflu kan niet zomaar preventief worden geslikt. Het middel kan zijn werking verliezen als de patiënt het te veel gebruikt.

Volgens Medisch Contact zijn de geraadpleegde dokters nuchter onder de dreiging van de pandemie. Een van de artsen spreekt van een mediagekte. Volgens hem sterven er meer mensen in het verkeer dan aan het nieuwe griepvirus.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.