Home

Achtergrond

Weer geld voor onderzoek 'groene' producten

Voor innovatieve ondernemers, die komen met nieuwe toepassingen van 'groene' grondstoffen, komt een nieuwe subsidieronde.

In totaal is 3,5 miljoen euro uit de pot te verdelen. Dit kondigde minister Gerda Verburg van LNV vandaag aan. De minister zette vandaag twintig ondernemers in het zonnetje die al haalbaarheidsonderzoeken hebben uitgevoerd naar het toepassen van groene grondstoffen in allerlei producten. Het gaat daarbij onder meer om plastic op basis van algen, verpakkingsmateriaal van zetmeel en het verwerken van natuurvezels in de carosserie van een elektrische scooter. Het zijn voorbeelden van 'biobased economy', waarbij gebruik wordt gemaakt van groene materialen in plaats van fossiele grondstoffen, zoals olie.

Verburg is daarover enthousiast, omdat groene grondstoffen de toekomst lijken te hebben in een tijd dat de vraag naar fossiele grondstoffen snel toeneemt. Die fossiele grondstoffen zullen daardoor niet alleen veel duurder worden; het toenemende gebruik leidt ook tot meer uitstoot van het broeikasgas CO2.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.