Home

Achtergrond 411 x bekeken 7 reacties

Week 26: Vraag/aanbod eieren in evenwicht

De stemming op de markt van eieren is voor de tijd van het jaar zeker niet slecht te noemen. Door het mooie weer liggen de bestellingen weliswaar op een lager niveau, maar doordat er geen grote voorraden boven de markt hangen, is de handel niet ontevreden over de gang van zaken.

Doordat vraag en aanbod steeds beter in evenwicht zijn, stabiliseren de prijzen. Alles wijst erop dat de bodem in het prijsniveau nu wel bereikt is. Alleen voor de kleine eieren wordt deze week nog wat minder betaald.

De vraag vanuit de industrie is vrij goed voor de tijd van het jaar. De prijzen in dit marktsegment liggen hoger dan de laatste jaren gebruikelijk was voor het zomerseizoen. Het is goed mogelijk dat de industrie nu voorraden aanlegt in de veronderstelling dat de prijzen na de zomer zullen stijgen.

(Bron: PPE)

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wilco van laar

  Hoe is het mogelijk dat de eieren 2 keer per dag worden opgehaald, terwijl de prijs zakt?. Hoe is dit bij anderen ?.

 • no-profile-image

  klaas kip

  Beste Wilco je kunt je hier wekelijks over blijven verwonderen maar de handellaren zijn maar op een ding uit zo laag mogelijk inkopen dus de prijs laag houden zodat ze er zelf dik aan kunnen verdienen.
  Dit alles goed gevonden door onze eierprijs commissie die zogenaamd voor ons de prijs bewaakt maar volgens mij vet worden beloond door hun eigen eierhandelaar als ze de prijs laag houden dus met andere woorden ze zitten in al deze commissies (vaak ook nog in het bestuur van de Nop) der eigen zak te vullen over onze rug.

 • no-profile-image

  wilcovanlaar

  Ja Klaas, het is vooral moeilijk te begrijpen als je ziet dat de zmp scharrel in duitsland vandaag wel stijgt !. Zou de nop dit kunnen verklaren?.

 • no-profile-image

  scharrelboer

  CONCLUSSIE.............................. Gewoon de eieren weer voor een vaste prijs van minimaal 7 cent verkopen eventueel met voerkoppeling.............
  hier komt de NOP notering never nooit aan.............
  dit blijkt uit analyses van de afgelopen jaren...........
  NOP LEDEN!!!!!!! betalen hier niet hun contributie voor.......
  NOP moet beter voor haar leden opkomen!!!!

 • no-profile-image

  De

  verkoop je eieren zelf aan een duits pakstation, vindt die vette vast niet leuk.

 • no-profile-image

  Steef Guliker

  He de Boer! Zet gewoon je naam erbij man, een ding weet ik wel dat die man uit Veen wel de eieren betaalt en dat kan je van die Duitsers niet altijd zeggen.

 • no-profile-image

  De

  he'Steef!hoe is het spreekwoord ook al weer,wiens brood men eet diens woord men spreekt ofzoiets?

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.