Home

Achtergrond 169 x bekeken 2 reacties

Week 24: eieren normaal seizoenpatroon

Over de markt van eieren valt op dit moment niet zo bijzonder veel te melden. De markt is wat dat betreft al enige tijd in rustig vaarwater terechtgekomen. Overigens is dat niet ongewoon voor de tijd van het jaar.

Enkele pakstations meldden dat de vraag naar eieren vanuit Duitsland aan het begin van de week kortstondig wel wat toenam, omdat onze oosterburen deze week wat extra vrije dagen hebben. In het verdere verloop van de week viel de vraag juist daardoor weer wat tegen, zodat men er per saldo niet veel mee opgeschoten is.

De prijzen van de eieren lijken deze week weer wat verder te dalen en dat geldt voor vrijwel alle soorten en klassen. Het aanbod van kooieieren zal de komende periode wel eens wat verder kunnen gaan oplopen, vooral doordat Lidl Duitsland deze maand gaat omschakelen naar scharreleieren. Mogelijk dat er daardoor weer wat meer kooieieren boven de markt blijven hangen.

Overigens neemt het aantal aanwezige kooihennen in Nederland steeds verder af, want gemiddeld over geheel 2008 lag het aandeel kooihennen binnen het totaal aantal aanwezige hennen, op bijna 45% en in kwartaal 1 van dit jaar was dit alweer verder gedaald tot 43,5%.

Terug naar het marktbeeld van deze week, kan geconcludeerd worden, dat de vraag naar eieren volgens het normaal seizoenpatroon verloopt en dat de prijzen licht neerwaarts neigen.

(Bron: PPE)

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ik hep nergens belul van

  al daalt de productie van eieren in nederland en in de hele eu wil dat nog niet zeggen dat bij dit eiertekort de prijzen oplopen. En dat gelul over dat dit in de toeslag verwerkt wordt alemaal boelshit moeten we dan iedere week de toeslag aanpassen? Want die vette uit veen betaald iedere week meer toeslag om een nieuw klantje te pakken.

 • no-profile-image

  scharrelboer

  NOP notering kon afgelopen winter de Zmp niet bij houden omdat er krapte op de eiermarkt was Zmp is een overschotnotering.
  Nu er 'voldoende' eieren zijn laat de NOP zich wederom kennen door mee te zakken met de Zmp/duitse notering.
  Dus alleen als het uitkomt, lees zakkende prijzen, volgt de NOP andere noteringen.
  Juist op dit moment moet de NOP de schade van afgelopen winter enigszinds inlopen!!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.