Home

Achtergrond 2 reacties

Week 23: markt eieren rustig

De markt van eieren is in rustig vaarwater beland. De vraag en bestellingen van eieren zijn bescheiden van omvang en de prijstendens is enigszins neerwaarts gericht.

Over het aanbod van eieren wordt niet eensluidend geoordeeld; enkele pakstations vonden het aanbod ruim voldoende, terwijl er ook melding werd gemaakt van een bescheiden aanbod.

Die beleving zal sterk afhankelijk zijn van de eigen afzet van de eieren. Pakstations die de vraag als ruim voldoende kwalificeren, zullen zeker met een bescheiden vraag te maken hebben, terwijl de pakstations die het aanbod als bescheiden kwalificeren, mogelijk nog voldoende bestellingen kunnen plaatsen.

De industrie is ook niet echt in beeld. Normaliter trekken de verwerkers bij een rustige markt met dalende prijzen nog wel eens de kar, waardoor de markt weer wat opleeft, maar op dit moment is men weinig actief.

Het huidige marktbeeld wordt o.a. bepaald door de afgelopen Pinksteren. Er zijn vorige week kort voor deze feestdagen mogelijk wat extra bestellingen geplaatst, waardoor afnemers nu nog voldoende eieren in huis hebben. Als de consumptie dan ook nog wat tegenvalt, zou dat de verklaring voor het huidige beeld kunnen zijn.

(Bron: PPE)

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    wilcovanlaar

    bron, ppe (prima pakstation voor eieren)??. Hoe komt het dat kruishoutem,scharrel deze week wel licht stijgt !.

  • no-profile-image

    ik

    omdat de prijstijging hier in de toeslag wordt verwerkt in plaats van in de basisnotering

Of registreer je om te kunnen reageren.