Home

Achtergrond 1 reactie

Wandeling levert 150.000 schoolmaaltijden op

De Nederlandse editie van de Walk of the World heeft vandaag in Den Haag genoeg geld opgeleverd om een kleine 150.000 schoolmaaltijden te bekostigen. Dat meldde een woordvoerster. De sponsorloop, waaraan in de hele wereld circa 100.000 mensen meededen, vraagt aandacht voor het hongerprobleem in de wereld.

Voor 5 euro zorgde een wandelaar ervoor dat een kind een maand lang een voedzame schoolmaaltijd krijgt. Ook werd gecollecteerd. De wandeling werd voor het eerst in Den Haag gehouden. De twee keer hiervoor was het in Rotterdam.


De wandelaars liepen 5 kilometer, de afstand die een kind in een ontwikkelingsland gemiddeld aflegt van huis naar school. Met de loop willen de bedrijven TNT, Unilever en DSM, die namens het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties het evenement in Nederland organiseren, zo veel mogelijk geld inzamelen voor het schoolvoedselprogramma van het WFP.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Er wordt genoeg geld gegeven voor het hongerprobleem in de wereld,maar het komt vaak niet goed terecht,of het blijft onderweg aan de strijkstok hangen,Wie garandeert dat dit geld goed terecht komt?

Of registreer je om te kunnen reageren.