Home

Achtergrond

Vrom-inspectie tikt fabrikanten premixen op vingers

Fabrikanten van premixen voor veevoer overtreden op grote schaal de Europese regels voor omgang met gevaarlijke stoffen.

Dat concludeert de Vrom-inspectie op grond van een inventarisatie in de sector. De fabrikanten moeten vóór 1 april 2010 hun producten hebben geëtiketteerd als gevaarlijke stof en veiligheidsinformatie verstrekken. De Europese stoffen- en preparatenrichtlijn schrijft dat voor. Ook gelden regels voor een veilige omgang met de stoffen en voor transport, en heeft de richtlijn gevolgen voor de milieuvergunning.

De zeven Nederlandse fabrikanten van premixen (toevoegingen aan het veevoer, die vitaminen, mineralen, sporenelementen en zuren bevatten) hebben lang betwist dat hun producten onder de regels voor gevaarlijke stoffen vallen. Volgens de Vrom-inspectie is dat wel het geval.

Inmiddels is de veevoerindustrie ook daarvan doordrongen. Volgens de Vrom-inspectie is een eerste begin gemaakt met het aanpassen van de bedrijfsvoering.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.