Home

Achtergrond 769 x bekeken

Vorstschade in aardappelen taxeren

Henk Bulle van Interpolis (links) en akkerbouwer Meint Geertsema bekijken de vorstschade aan aardappelplanten.

Verzekeraar Interpolis heeft 31 meldingen gekregen van schade in aardappelen door vorst. De meldingen komen uit Oost-Groningen en Oost-Drenthe. Op sommige plekken is het aardappelloof tot de grond toe afgevroren. De schade is ontstaan op zaterdag 6 juni, toen het in de vroege ochtend heeft gevroren. Interpolis is vandaag begonnen met de taxatie. De vorstschade is erg plaatselijk, zegt Bulle. Foto Koos van der Spek

Melkveehouder Klaas van der Molen uit het Friese Nij Beets brengt zijn 45 melkkoeien naar een grasperceel naar de overzijde van de weg. Het gaat om zo’n 7 hectare. Het ophalen en wegbrengen kost hem zo’n half uur. Een recente ruilverkaveling bracht helaas geen soelaas. ’s Avonds houdt de veehouder de koeien ook binnen. Dat scheelt weer bij het melken ’s ochtends. Foto Alex de Haan

De NVV-bestuursleden Wyno Zwanenburg (rechts) en Jaco Geurts (links) nemen felicitaties van bezoekers van de NVV Contactendag in ontvangst. De bijeenkomst was georganiseerd ter gelegenheid van het vijftienjarig bestaan van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders. Dit jubileum werd gisteren gevierd met een openbare bijeenkomst in Renswoude. Gastsprekers waren hoogleraar agrarisch recht Willem Bruil en ondernemer Hennie van der Most. Foto APA

Akkerbouwer Vera van Zanten legt producten klaar die vandaag en morgen te zien zijn tijdens de promotiedagen voor biologisch brood. De dagen worden gehouden op hun boerderij Het Geweide Hof in Garmerwolde. ”Wij telen biologisch graan voor een bakkerij in het Duitse Ahaus. Die verkoopt het brood in Nederland. De bakkerij wil het brood promoten. Ook kunnen mensen informatie krijgen over de biologische landbouw en zij kunnen biologisch brood bakken en proeven.” Foto Harry Tielman

Een vertegenwoordiger van machinebouwer Munckhof licht aan fruittelers op de Zeeuwse fruitteeltdag het gebruik toe van de oogstmachine Pluk-O-Trak. De machine werd ontwikkeld in 1970 en doorontwikkeld tot de kleinere huidige versie, zegt mede-eigenaar Thijs Munckhof. Ondanks de slechte appelprijzen is de investeringsbereidheid van appeltelers fors, stelt hij. Het bedrijf heeft circa honderd Pluk-O-Trak-machines verkocht in Nederland. Jaarlijks verkoopt het bedrijf er circa honderd over de hele wereld. Foto Anton Dingemanse

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.