Home

Achtergrond 2 reacties

Vijf PvdA-prominenten weigerden lijsttrekkerschap

Vijf PvdA-prominenten hebben het lijsttrekkerschap voor de Europese Verkiezingen geweigerd.

Dat stelt partijleider Wouter Bos in een interview met de Volkskrant. Zijn partij heeft volgens hem de verkiezingen niet onderschat, zoals critici eerder stelden.

"Wij hebben - omdat we het belangrijke verkiezingen vonden - vijf nationaal bekende PvdA-toppers aangezocht om lijsttrekker te worden. Die hebben alle vijf geweigerd.'' Wie dat waren, wil Bos niet zeggen. Uiteindelijk werd Thijs Berman lijsttrekker, die "wel de moed heeft gehad''.

Gisteren werd bekend dat PvdA-staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs) leiding gaat geven aan de werkgroep die de nederlaag van de PvdA bij de Europese verkiezingen gaat analyseren. De partij verloor vorige week vier van de zeven zetels in het Europees Parlement.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    Bos heef niet ingegrepen bij de banken,die eerst overheidssteun kregen en daarna riante bonussen uitdeelden,hij heeft zich laten belazeren door de bankdirecties , managers en raden van commissarissen,ten nadele van de belastingbetaler,dit is bij de burger of kiezer niet uit te leggen

  • no-profile-image

    Paul Jansen

    Dit is historisch, PvdA prominenten met een helder moment. Partijlijder(GEEN typefout) heeft zelf notabene op een EU scepticus gestemd. Op naar EEN Europa!!!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.