Home

Achtergrond 181 x bekeken

Vietnam wil einde wildgroei golfbanen

Vietnam wil een einde maken aan de golfbanen die als paddenstoelen uit de grond schieten.

De banen worden over vruchtbare rijstvelden gelegd en die kunnen wel beter worden gebruikt, vindt onder anderen de minister van Planning en Investeringen.

Volgens minister Vo Hung Phuc moeten zeker vijftig van de 166 lopende aanvragen worden afgekeurd. Hij vroeg daarom de provincies om zoveel mogelijk projecten af te breken. Vergunningen voor de aanleg van een golfbaan worden tot nog toe zonder problemen toegekend, als de baan niet groter is dan 100 hectare.

"Er is geen reden om vruchtbare rijstgronden te gebruiken om golfbanen op aan te leggen'', vindt Phuc. "Rijstvelden moeten onze voedselvoorraad verzekeren'', viel zijn collega minister van Natuurlijke bronnen en Milieu Pham Khoi Nguyen hem bij. Beiden kondigden strengere regelgeving aan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.