Home

Achtergrond

Vierde geval Mexicaanse griep in Nederland

Bij een 25-jarige Nederlandse vrouw is Mexicaanse griep vastgesteld.

Zij keerde op 30 mei terug uit New York. Het is de eerste keer dat een Nederlander de griep buiten Mexico heeft opgelopen. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vandaag.

De organisatie verwacht de komende weken meer terugkerende reizigers met deze griepvariant. De vrouw vloog van New York naar Londen met vlucht BA 2172 en vloog direct daarna vanaf Londen met vlucht BA 8111 naar Amsterdam.

Het RIVM heeft de Britse autoriteiten geïnformeerd en die gaan medereizigers opsporen. Mogelijk zijn ze besmet op de vlucht van New York naar Londen. Volgens het RIVM is de kans dat tijdens de reis van Londen naar Amsterdam medepassagiers besmet zijn geraakt zeer klein, omdat het een korte reis betrof. Daarom zijn verdere maatregelen voor deze medepassagiers niet nodig. Mensen uit de omgeving van de vrouw worden preventief behandeld.

Eerdere besmettingen in Nederland met dit griepvirus betroffen een 3-jarig kind, een 53-jarige vrouw en een 52-jarige man die in Mexico waren geweest en na terugkomst in Nederland ziek werden. Zij zijn allen weer hersteld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.