Home

Achtergrond

Verzekeraars keren 118,5 miljoen uit voor TU-brand

De Technische Universiteit Delft heeft 118,5 miljoen euro ontvangen ter vergoeding van de brandschade van de faculteit Bouwkunde.

Dirk Jan van den Berg, voorzitter van het College van Bestuur, laat op de site van de TU weten daarmee tevreden te zijn. "Het was een complex dossier: de brand bij Bouwkunde leverde de grootste schade op een enkele brandpolis op in Nederland ooit'', aldus Van den Berg. "De polis was ondergebracht bij een consortium van zes verzekeraars die het risico op hun beurt hadden afgedekt bij herverzekeraars.''

Van den Berg stelt dat de periode die begon met de brand in mei vorig jaar nu formeel kan worden afgesloten. "Al mogen we niet vergeten dat een groot aantal medewerkers en studenten van Bouwkunde veel is kwijtgeraakt bij de brand en daar nog dagelijks hinder van ondervindt.'' Bij de brand deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

De faculteit heeft nu zijn intrek genomen in een tijdelijk onderkomen. Over de bouw van een nieuw faculteitsgebouw is nog niets bekend. Het geld van de verzekering staat voorlopig op de bank, laat de TU weten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.