Home

Achtergrond 182 x bekeken 1 reactie

'Verplaatsing kassen kan niet zonder overheidsbijdrage'

De plannen van minister Jacqueline Cramer (Vrom) om verspreid liggende tuinbouwkassen te verplaatsen en te clusteren zijn gedoemd om te mislukken, als de overheid hier geen geld bijlegt.

Dat stelt CDA-Kamerlid Jan Mastwijk. In vragen aan de minister wijst Mastwijk op de slechte economische situatie, waardoor er bij ondernemers weinig ruimte is om te investeren in een nieuwe locatie.

Van de ruim 13.000 hectare glastuinbouw zit 8 tot 10 procent in kwetsbare gebieden, zoals natuurgebieden.

Lees ook: Cramer werkt aan verplaatsing glastuinbouw

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jophan

    Hier moet men geen geld instoppen. als ik bij ons in Horst kijk, en zie wat er is gebeurt: Kassengebieden worden ont wikkeld, over de ruggen van de boeren in dat gebied, in Horst is dat het bijvoorbeeld nieuwe het kassengebied Callifornie geworden. De oude grondeigennaren zijn bijna allemaal onderbetaald en min of meer gedwongen om te verkopen Verder kan men overal in Horst nog vollop kassen bouwen. Een goed voorbeeld is het gemeentedorp van Horst: Melderslo. De zittende boeren en burgers word niks gevraagd. Overal komen glazen muren van 6 tot 8 meter hoog! Het is gewoon dubbel uitbreiden bij ons. Als men zo'n beleid volgt hoeft men geen nieuwe kassen gebieden te ontwikkelen! De groei is er al, en die is bij ons gigantisch!

Of registreer je om te kunnen reageren.