Home

Achtergrond 168 x bekeken

Verkoop bedrijfswagens in Europa neemt verder af

De verkopen van bedrijfswagens zijn in Europa in mei opnieuw fors gedaald.

In totaal werden 138.830 bedrijfswagens verkocht, dat is 39 procent minder dan een jaar eerder. Dat maakte de Europese branchevereniging van autofabrikanten ACEA woensdag bekend.

De afname deed zich in alle categorieën bedrijfswagens voor. Zo lagen de verkopen van lichte bestelauto's 38 procent lager dan een jaar eerder en namen die van trucks met bijna 45 procent af. Het aantal nieuwe zware vrachtwagens dat werd aangeschaft was nog maar de helft van het aantal dat in mei 2008 werd gekocht.

De verkopen van bedrijfswagens lagen in mei voor de dertiende achtereenvolgende maand lager dan een jaar eerder. Met een afname van meer dan 70 procent was de daling het sterkst in Ierland. De Belgische autobranche hield de schade met een afname van 22,5 procent het meest beperkt. In Nederland werden ruim 48 procent minder nieuwe bedrijfswagens verkocht dan een jaar eerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.