Home

Achtergrond 175 x bekeken

Verkeerspolitie helpt vakantiegangers op weg

De Verkeerspolitie staat in juli weer drie dagen langs de autosnelweg klaar om vakantiegangers van dienst te zijn.

Op vijf verschillende locaties richt het Korps landelijke politiediensten (KLPD) service-informatiepunten in, waar automobilisten op weg naar het buitenland advies kunnen inwinnen of hun auto kunnen laten nakijken. De ANWB Wegenwacht verricht indien gewenst een kleine technische check aan de auto's. Veilig Verkeer Nederland verstrekt tips over veilig rijden in het buitenland en een autoglasbedrijf biedt ruitinspecties aan. De service-infopunten worden ingericht op 4, 11 en 18 juli, de dagen waarop het KLPD een flinke stroom vakantieverkeer richting vooral Duitsland en Frankrijk verwacht.

De Verkeerspolitie geeft vakantiegangers de meest recente verkeersinformatie, verkeerstechnische en verkeersveilige tips. Ook voeren agenten op vrijwillige basis een 'service-infocheck' uit. Wanneer gebreken worden geconstateerd, zoekt de politie direct naar een passende oplossing.

Het is de zevende keer dat het KLPD de vakantie-infopunten inricht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.