Home

Achtergrond 227 x bekeken

Verhagen: beïnvloeding verkiezingen lijkt zeker

De berichten over fraude bij de presidentsverkiezingen in Iran ondermijnen de legitimiteit van de verkiezingen.

Dat zegt minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen vandaag in een reactie op de herverkiezing van de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad.

Volgens hem lijkt het zeker dat er in de laatste fase van de verkiezingsstrijd maatregelen zijn genomen om de uitslag te beïnvloeden. Verhagen doelt dan op beperking van toegang tot internet en blokkeren van sms-berichten.

Over de arrestaties op grote schaal van tegenstanders van Ahmadinejad is Verhagen bezorgd. Ook wijst hij de inperking van de vrijheid van de pers af. Verslaggevers wordt het onmogelijk gemaakt optreden van de politie tegen betogers vast te leggen. Verhagen waarschuwt dat de dialoog die Nederland met Iran wil voeren voor verdere samenwerking, in gevaar komt als het politiek geweld en de arrestaties doorgaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.