Home

Achtergrond

Verburg ziet niets in verplichte herkomstvermelding biobrandstoffen

Minister Gerda Verburg verwacht geen positief effect van een verplichte vermelding van de herkomst van biobrandstoffen.

Ze verwacht meer van afspraken in wereldhandelsverband, ook al malen de internationale molens langzaam.

Dat zei de minister vanmiddag in de Kamer tijdens een debat over het klimaatbeleid van het kabinet. CDA-woordvoerder Liesbeth Spies opperde een verplichte herkomstvermelding in te voeren, om burgers te informeren en om concurrentienadeel voor het Nederlandse bedrijfsleven te voorkomen.

Op vragen van de linkse fracties herhaalde minister Verburg het kabinetsstandpunt geen campagne te willen voeren voor een vleesloze dag per week. "Ik zie daarin geen rol voor de overheid." Bovendien licht het Voedingscentrum de burgers al voor over voedsel in de meest brede zin van het woord, aldus Verburg.

De minister kondigde aan dieper op de gevolgen van bepaalde consumptiepatronen in te gaan in haar Nota duurzaam voedsel, die binnenkort verschijnt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.