Home

Achtergrond 217 x bekeken

Verburg wil maximale zorgvuldigheid varkenshouders

Minister Gerda Verburg (LNV) roept varkenshouders op tot "maximale zorgvuldigheid'' bij het omgaan met hun dieren.

Destructiebedrijf Rendac, dat de kadavers ophaalt, is gevraagd alert te zijn op mogelijke zaken die niet door de beugel kunnen.

Dat meldt Verburg in een brief aan de Tweede Kamer. De bewindsvrouw reageert zo op ophef die onlangs ontstond na berichten dat jaarlijks 5 miljoen biggen voortijdig sterven in de varkenshouderij en dat nog levende dieren ter destructie zouden worden aangeboden.

Verburg stelt dat ziekte en dood horen bij natuurlijke processen en nooit helemaal zijn uit te bannen. Maar ze vindt wel dat de varkenssector aan de slag moet om dit sterftepercentage omlaag te brengen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.