Home

Achtergrond

Verbouwing Afsluitdijk kan beginnen in 2011

Staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer en Waterstaat heeft vanmiddag in Leeuwarden de eindrapportage Toekomst Afsluitdijk in ontvangst genomen.

De rapportage bevat vier toekomstvisies voor de nieuwe Afsluitdijk. Huizinga beslist in 2010 welke van de vier plannen wordt uitgevoerd.
"De ambitie is om nog in deze kabinetsperiode in 2011 de schop in de grond te doen. Gezond verstand zegt dat we in ieder geval in 2012 beginnen'', aldus de staatssecretaris. De plannen zijn gemaakt om de Afsluitdijk in de toekomst voldoende bescherming te laten bieden bij een stijgende zeespiegel.

"We bouwen door op Lely en dankzij deze vier visies krijgt de Afsluitdijk een tweede leven'', aldus Huizinga. Behalve aan veiligheid is er in de nieuwe plannen ook veel aandacht voor recreatie, natuur, scheepvaart en duurzaamheid. De kosten om de visies uit te voeren liggen tussen de 550 miljoen en 2,5 miljard euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.