Home

Achtergrond 875 x bekeken 5 reacties

Vegetarisch eten lang niet altijd beter voor het milieu

Wie milieuvriendelijk wil zijn, hoeft niet eens vegetariër te worden. Dat is goed nieuws voor iedereen die milieubewust wil zijn, maar toch van vlees houdt.

Dat blijkt uit een onderzoek van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Zij is vandaag met een voorlichtingscampagne voor milieu-verantwoord eten begonnen. Plantaardige vleesvervangers zorgen voor evenveel uitstoot als kip. Vervangers met melk zorgen zelfs voor tot drie keer zo veel uitstoot als een kippenpootje.

Groente en fruit zijn overigens ook niet altijd milieuvriendelijk: die zijn vaak ingevlogen of geproduceerd in verwarmde kassen. Wel is het zo dat varkens- en vooral rundvlees voor een zwaardere milieubelasting zorgen dan kippenvlees.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boer

  Ik heb laatst een soyaburger geprobeerd en ik kan iedereen in hun waarde laten door te zeggen dat het voor mij niet echt werkte.Ik sluit me bij jou aan Leen.Een echt stukje lekker vlees belandt bij ons nooit op de komposthoop.

 • no-profile-image

  Leen

  Plantaardige vleesvervangers zijn een prima alternatief. Maar je moet natuurlijk wel van karton houden. Nee, er gaat niets boven een stukje écht vlees.

 • no-profile-image

  Hertog Jan

  Milieu(on)vriendelijke voeding, het is het zoveelste proefballonnetje van de milieumaffia. Bij milieu(on)vriendelijk blijkt dat het hier vooral gaat om de uitstoot van broeikasgas. Terwijl de heren en dames van de milieubeweging zichzelf voorbij lopen om de schuldige(n) aan te wijzen, gaat men volkomen voorbij aan het wetenschappelijk bewijs dat tijdens eerdere opwarmingen vd aarde, na de zoveelste ijstijd, het percentage CO2 in de atmosfeer altijd de opwarming volgde en niet andersom.

 • no-profile-image

  appie happie

  Als wij nu allemaal een burgertje per half jaar eten, dan lost dat hele millieuprobleem zich vanzelf op en kunnen we toch vlees eten! Maar dan geen hamburgertje maar een medeburgertje!!(kan natuurlijk ook een hamburger zijn) Wat een gelul allemaal zeg!

 • no-profile-image

  Alex

  De berichtgeving klopt niet. Plantaardige vleesvervangers zijn ruimschoots beter dan dierlijke consumptie. Het klopt wel dat bij 'vleesvervangers' gebaseerd op zuivel niet zo veel voordeel opleveren. Maar dat is logisch. Plantaardig eten is dus wel zeer goed voor milieu. Hoewel je natuurlijk niet alleen maar exotische vruchten ofzo moet gaan eten natuurlijk ;)

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.