Home

Achtergrond 348 x bekeken

Veel kans op aarfusarium in tarwe

De kans op een besmetting van tarwe met aarfusarium is groot.

Dat komt omdat de tarwe op veel percelen in bloei staat, meldt gewasbeschermingsmiddelenproducent Bayer CropScience. "Het KNMI geeft voor de komende dagen een neerslagkans van 80 procent."

Aarfusarium kost opbrengst en tast de kwaliteit aan door de productie van mycotoxines, waaronder DON. "De stijgende tarweprijzen onderstrepen des te meer dat de bestrijding van aarfusarium zinvol is", stelt Bayer. "Wanneer de T2-bespuiting nog moet worden uitgevoerd, kan nu het beste 0,9 à 1 liter Delaro per hectare worden ingezet. Naast de bescherming tegen afrijpingsziekten (septoria en bruine roest) kan met dit middel ook een belangrijk effect tegen aarfusarium worden bereikt. Wanneer er al twee bespuitingen zijn uitgevoerd, kan nu een derde bespuiting, specifiek tegen aarfusarium, worden geadviseerd. Hiervoor is Prosaro (1 l/ha) het beste middel."

Of registreer je om te kunnen reageren.