Home

Achtergrond

Veeboer in Someren moet kadavers ruimen

Een 46-jarige veeboer uit Someren moet de op zijn erf illegaal begraven runderkadavers en de grond eromheen alsnog laten ruimen.

Dat heeft het College van Beroep voor het Bedrijfsleven vandaag bekendgemaakt. Volgens Europese richtlijnen is Nederland een land met een gecontroleerd BSE-risico. Daarvoor gelden strikte regels en moeten kadavers worden verwerkt door een destructiebedrijf.

Half mei werden op het erf van het boerenbedrijf honderd tot tweehonderd illegaal begraven kadavers aangetroffen. Op last van Algemene Inspectie Dienst (AID) moest de eigenaar de kadavers voor 5 juni aanmelden bij een destructiebedrijf. De man weigerde dat onder meer omdat de hoge kosten het voortbestaan van zijn bedrijf in gevaar zouden brengen. Na de vondst van de kadavers zat de man enkele dagen in hechtenis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.