Home

Achtergrond 237 x bekeken

'Vancouver 's werelds prettigste stad'

De Canadese stad Vancouver is de plezierigste ter wereld om in te wonen.

Dat blijkt uit maandag gepubliceerde studie van onderzoeksinstituut Economist Intelligence Unit (EIU). In de Zimbabwaanse hoofdstad Harare is het volgens de onderzoekers het slechtst toeven.

De tien 'beste' steden van de wereld liggen stuk voor stuk in Noord-Amerika, Noord- en West-Europa en Australië. Het zijn vooral middelgrote steden met een betrekkelijk lage bevolkingsdichtheid. De tien beroerdste plekken zijn zonder uitzondering te vinden in Afrika en Azië.

De onderzoekers keken bij de samenstelling van de ranglijst naar zaken als gezondheidszorg, onderwijs, stabiliteit, infrastructuur, cultuur en milieu. In de vorige editie kreeg Vancouver ook al de beste beoordeling.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.