Home

Achtergrond 10 reacties

Van Keimpema blij met "eerste stap EU"

DDB-voorzitter Sieta van Keimpema is blij met de slotverklaring van de EU-regeringsleiders, die via een marktanalyse van de Europese Commissie en uitweg uit de slechte melkmarkt zoeken.

"Onze boodschap is gehoord, maar de boeren moeten de druk erop houden'', zegt Van Keimpema. Volgens haar zou het onderzoek sneller uitgevoerd moeten worden.

Van Keimpema wil dat de EU de markt beter gaat monitoren. "Interventie heeft niet gewerkt en exportsubsidies gaan ten koste van de boeren in ontwikkelingslanden, dat willen we niet'', aldus van Keimpema. De EU kan volgens haar beter de melkveehouders betalen voor het tijdelijk stoppen met melken. "Daardoor kan het overschot worden weggewerkt en op termijn het aanbod weer worden afgestemd op de vraag."

Lees ook EU-top: analyse voor stabilisatie melkmarkt

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerin uit duitsland

  Sommige begrijpen het nog steeds niet. Ook melkt europa het quotum niet vol, er is te veel melkt op de markt omdat we het niet vermarkt krijgen. We kunnen dus onze koop in het zand blijven steken en zeggen het quotum is niet vol dus is er niet te veel melk. Wat een onzin. In moment is de vraag naar melk veel lager dan het aanbod, we raken de melk niet kwijt, dus moeten we zorgen dat daar weer in evenwicht in komt. Dat heeft zelfs Amerika begrepen, alleen een paar NL boeren nog steeds niet.

 • no-profile-image

  Boer

  Ik zit er nog steets op te wachten dat sony panasonic phillips en sharp ons in een electronica oorlog dood bombarderen met 52 inch plasma TV's voor een paar honderd piek. Ik denk dat ik daar lang op kan wachten. De directeurs van die fabrieken maken afspraken met elkaar zodat ze maximale winst kunnen draaien zonder elkaar serieus te beconcureren.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Sieta is toegetreden tot het establishment. Haar toon wordt een stuk milder onder druk van de NMA en de grote zuivelverwerkers ,die alle belang bij een lage melkprijs hebben. Ik dacht dat Sieta de laatste boerin was in Nederland die voor een fatsoenlijk inkomen durft te vechtten. Zooo jammer .........

 • no-profile-image

  Wim Zandbergen

  Duidelijk dat de DDB wel durft om de kastanjes uit het vuur te halen. Grote afwezige is weer lto, Siem-Jan last van een bruine broek?

 • no-profile-image

  adrie

  sita heeft meer verstand dan al die mensen van lto
  doorproduceren in een overvolle markt is niet realistisch
  pakhuizen leeg maken kost ook weer tijd

  eerst stabiliseren en kijken naar wat de markt aankan

 • no-profile-image

  richard

  Geen enkel benul van realiteit vind ik die Sieta!
  Pleiten voor tijdelijke inkrimping van de melkquota, of dat helpt want de quota komt helemaal niet vol europes gezien. Alleen wij Nederlanders zullen de dupe worden doordat de quotumprijzen weer omhoog gaan.
  Gewoon ff uit laten zieken die markt.
  Ik ben zelf ook melkveehouder met een strakke financiering maar 2007/2008 hebben we het toch heel best gehad toch?
  Wie dit ontkent doet er verstandig aan eens met de bank te gaan praten en de accountant over beeindiging van zijn bedrijf.
  Als ik het gedrag van mijn collega's moet uitleggen bij varkenshouders dan schaam ik mij diep!!

 • no-profile-image

  Landmand

  Het qwotum verlagen is onzin want dit wordt lang niet volgemolken,Wil dit effect hebben moet er minstens 10 % af. Dus zal dit vooral in Nederland erg zeer doen inde andere landen melken de blijvers vrolijk verder.

 • no-profile-image

  Veehouder

  Goed werk van de DDB, op komen voor je zaak en met deskundigheid. Je kunt het niet overlaten aan de zogenaamde markt. Sieta gefeliciteerd en zeker bedankt voor je inzet en het resultaat. Nu de portemonee bijna of helemaal leeg is, zullen veel melkveehouders wakker worden en mee steunen, voor dat het te laat is!

 • no-profile-image

  aktieve veehouder

  Als de melkveehouders en varkenshouders het tiende deel van de inzet voor een betere opbrengstprijs hadden dat Sieta, kon je zeer veel bereiken! Als je met je handen in je zak een beetje ligt te leuren ze je de strijd nooit winnen! Je moet mensen hebben die strijden, anders maar ambtenaar worden. Maar helaas die hebben we er veel te veel. Daarom een oproep, durf is gezamelijk op te komen voor een goede boterham!!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Sieta is snel tevreden met een dode mus.
  Ze wil haar achterban laten geloven dat ze nu ook een keer wat bereikt heeft........

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.