Home

Achtergrond

Vakantieverkeer leidt tot drukte op wegen

Het vakantieverkeer heeft vandaag aan het eind van de middag geleid tot drukte op de Nederlandse wegen.

De langste files stonden op de A28 vanuit het noorden van het land richting Amersfoort en Utrecht. Dit betrof vooral vakantieverkeer vanaf de Wadden en de bungalowparken op de Veluwe naar huis. Ook de wegen vanaf Zandvoort slibden maandagmiddag dicht.

Volgens de ANWB was rond half acht de ergste drukte weer voorbij: toen stond er op de Nederlandse wegen nog ongeveer 20 kilometer file. De file voor de Zeelandbrug was toen alweer opgelost. Aan het eind van de middag was alle verkeer op de doorgangsweg van Goes naar Zierikzee ruim een uur onmogelijk als gevolg van een botsing tussen twee personenauto's.

Volgens de ANWB zijn er in het Pinksterweekeinde in totaal 750.000 Nederlanders op uitgetrokken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.