Home

Achtergrond

Vader Katja: ik heb niets onrechtmatigs gedaan

Paul Leendertz, die vorige week zijn dochter Katja meenam van haar school in Ede en haar naar zijn huis in Pennsylvania in de Verenigde Staten bracht, is zich van geen kwaad bewust.

"Ik heb niets onrechtmatigs gedaan. Ik ben een Amerikaans staatsburger die van de Amerikaanse rechter de voogdij heeft gekregen over zijn dochter'', zegt Leendertz dinsdag in een interview met het AD.

Een Amber Alert was volgens hem nergens voor nodig. Zes uur voordat alarm werd geslagen lag volgens hem al een dossier bij de politie Ede, waarin stond dat Leendertz het recht had zijn dochter op te halen.

Hij stelt dat hij niet anders kon dan Katja onaangekondigd mee te nemen. "Dit was mijn enige kans. Als Marina had geweten dat ik Katja op zou halen, was ze met haar naar Oekraïne gevlucht en dan had ik haar nooit meer teruggevonden. Of ze waren beiden opgepakt. En dat was nog traumatischer geweest voor Katja.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.