Home

Achtergrond

VVD: kabinet moet leren van de Belgen

Oppositiepartij VVD vindt dat het kabinet heel wat kan leren van de Belgen, waar de btw in de bouw is verlaagd en die sector nu weer "draait als een tierelier''.

Zulke maatregelen zijn in ons land ook hard nodig, vindt VVD-Tweede Kamerlid Frans Weekers. Het crisispakket van het kabinet is volgens hem volstrekt onvoldoende als passend antwoord op de economische situatie van dit moment. Weekers vindt de nieuwe, sombere voorspellingen van het Centraal Planbureau (CPB) "uitermate zorgelijk''. "Een gevoel van urgentie bij dit kabinet is nu van groot belang. Anders worden we een soort ontwikkelingsland op financieel gebied.''

De VVD vindt hervormingen op de arbeidsmarkt nodig en wil een lagere overdrachtsbelasting om de woningmarkt vlot te trekken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.