Home

Achtergrond

VS verwacht iets hogere tarweprijs

De tarweprijs zal volgend seizoen in de VS wat hoger liggen dan dit seizoen.

Ondanks dat de wereld meer tarwe produceert dan dat er wordt verbruikt. Volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) komt dat door een tekort aan mais en soja in de VS. Dat drijft de tarweprijs mee omhoog.

De USDA heeft een nieuwe prognose gepubliceerd over de wereldwijde graanoogst in seizoen 2009/2010. De EU, de VS en Oekraine produceren minder tarwe dan eerder werd verwacht. Dat wordt gecompenseerd door betere oogstvooruitzichten in andere landen.

De USDA heeft de maisproductie verlaagd. Vooral de EU en de VS produceren minder mais dan eerder werd verwacht. Dit seizoen is een tekort aan soja ontstaan door tegenvallende oogsten in Zuid-Amerika, stelt de USDA. De wereldvoorraad soja krimpt dit seizoen bijna 12 miljoen ton. Volgende seizoen groeit de voorraad met 9 miljoen ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.