Home

Achtergrond 1 reactie

VN: ondanks crisis niet snijden in hulp

Rijke landen mogen de financiële crisis niet aangrijpen om te bezuinigen op ontwikkelingshulp.

Dat stelden de leden van de Verenigde Naties in de slotverklaring van de vrijdag afgesloten conferentie over de gevolgen van de economische crisis voor ontwikkelingslanden.

Op de conferentie werden ook concrete afspraken gemaakt over de noodzaak van verbeterde markttoegang voor producten uit ontwikkelingslanden, het tegengaan van protectionisme en het indammen van illegale geldtransacties.

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders sprak na afloop van de conferentie van een doorbraak. "Dit is de eerste keer dat alle landen van de wereld gezamenlijk maatregelen afspreken om de dramatische gevolgen van de crisis in ontwikkelingslanden te beperken. Het eindresultaat is mede dankzij Nederland tot stand gekomen. Dit biedt ons de mogelijkheid om ook in het vervolgtraject een belangrijke rol te kunnen spelen.''

De afgesproken maatregelen moeten nog verder worden uitgewerkt.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Laat ze eerst maar eens paal en perk stellen aan de declaraties van hun medewerkers [herfkens ,c.s.] en doe eens wat aan de corruptie in de ontwikkelingslanden ,want veel geld komt verkeerd terecht,de regeringen in die landen besteden veel geld aan wapens i.p.v. voedsel

Of registreer je om te kunnen reageren.