Home

Achtergrond 183 x bekeken

VN-klimaatchef tempert verwachtingen Kopenhagen

Een definitief klimaatakkoord zal in Kopenhagen in december vermoedelijk niet worden bereikt.

Dat heeft Yvo de Boer, hoofd van het VN-milieubureau UNFCCC, vandaag gezegd op een tussentop in het Duitse Bonn.

"Ik denk niet dat het mogelijk is om tussen nu en het einde van Kopenhagen alle puntjes op de i te zetten'', aldus de Nederlander. "Er zal ook na Kopenhagen nog werk te doen zijn.'' In de Deense hoofdstad moet een opvolger voor het lopende Kyotoprototol overeengekomen worden. Dat klimaatverdrag loopt in 2012 af.

De Boer klaagde in Bonn over de inzet van geïndustrialiseerde landen. Deze rijke en vervuilende landen zetten hun doelstellingen nog steeds te laag, vindt hij. Ook was hij somber over de kans op een overeenkomst over een wereldwijd ruilhandelssysteem in uitstootrechten, dat volgens wetenschappers noodzakelijk is om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.