Home

Achtergrond 272 x bekeken 3 reacties

Ultimatum voor pluimveeslachterijen

Stichting Dier en Recht stelt een ultimatum aan de pluimveeslachterijen en de Voedsel- en Warenautoriteit.

Voor 1 september moeten de slachterijen en de VWA met een plan komen waardoor de 450 miljoen vleeskuikens die worden geslacht op een humanere wijze aan hun eind komen.

Komt dat plan er niet, dan wil de stichting aangifte doen tegen de slachterijen die elektrisch bedwelmen. Dat zou neerkomen op 90 procent van de slachterijen.

De stichting ageert met name tegen de manier waarop de vleeskuikens worden bedwelmd. Bij de waterbadmethode die meestal wordt gebruikt, worden de dieren te vaak niet of onvoldoende bedwelmd, blijkt uit onderzoek.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Herman Schober

  Uitstekend initiatief van Dier en Recht! De strijd tegen de barbaarse wijze waarop binnen de bio-industrie met dieren wordt omgegaan verwekt steeds meer weerstand en walging in de samenleving.

 • no-profile-image

  drum

  Och och de terroristen zijn ook weer bezig. Hiermee dwingt men de kipliefhebber naar het eten van vega troep, wat ook nog eens milieu onvriendelijk is. Met andere woorden herman is net zon grote vervuiler als ieder ander. het maakt toch allemaal niets uit.

 • no-profile-image

  Herman Schober

  @Drum: Wat jij verder tegen "vegatroep" moge hebben - ik vind ze heerlijk - er kleeft in ieder geval geen dierenleed aan. Dat dat jou niks kan schelen is wel duidelijk maar er zijn ook mensen - en er komen steeds meer van - die hun geweten niet het zwijgen hebben opgelegd en begrippen als respect en mededogen nog inhoud geven.

Of registreer je om te kunnen reageren.