Home

Achtergrond

Twee kandidaten voor leiding Wereldraad

De nieuwe secretaris-generaal van de Wereldraad van Kerken komt uit Zuid-Korea of Noorwegen.

De commissie die een voordracht voor de opvolging van de Keniaan Samuel Kobia moest opstellen, heeft Park Seong-won van de Presbyteriaanse Kerk in Korea en Olav Fyske Tveit van de Lutherse Kerk in Noorwegen geselecteerd.

Dat heeft de Wereldraad, waarbij 349 lutherse, anglicaanse, orthodoxe en hervormde kerken met meer dan 560 miljoen leden zijn aangesloten, bekendgemaakt. Tot de Nederlandse leden behoren de Protestantse Kerk in Nederland en de Remonstrantse Broederschap.

Het Centraal Comité kiest in augustus de zevende secretaris-generaal sinds de oprichting van de Wereldraad in 1948. De eerste was een Nederlander: Willem Visser 't Hooft. Hij leidde de oecumenische organisatie, die in Genève is gevestigd, van 1948 tot en met 1966. Kobia is secretaris-generaal sinds 2004.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.