Home

Achtergrond 175 x bekeken 1 reactie

Twaalf nieuwe diersoorten in Ecuador ontdekt

Een wetenschappelijk team heeft in het natuurreservaat Cóndor in Ecuador twaalf nieuwe diersoorten ontdekt.

Het zijn vier soorten amfibieën, zeven insectensoorten en een onbekende soort hagedis. Dat heeft de bij het onderzoek betrokken zoöloog Carlos Boada gemeld, aldus de Ecuadoraanse krant Diario Hoy donderdag. De dierkundige zei dat een team van zeven onderzoekers in opdracht van de natuurbeschermingsorganisatie Conservation International het berggebied Cóndor is doorgetrokken om nieuwe dier- en plantensoorten te zoeken en te inventariseren. Het natuurgebied Cóndor ligt in de Andes, ten oosten van de Ecuadoraanse hoofdstad Quito.

Het team registreerde ook dieren die al bij wetenschappers bekend waren, maar waarvan niet bekend was dat ze zich ook in Ecuador ophouden. Als voorbeeld noemde Boada een vleermuizensoort die in 1971 in Peru was gezien, maar daarna nooit meer was waargenomen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    hebben ze daar ook een PvdD ?

Of registreer je om te kunnen reageren.