Home

Achtergrond

Tuinders willen steuntje in de rug

De manier waarop het kabinet tot nu toe bedrijven door deze financieel moeilijke tijd helpt, werkt niet voor de glastuinbouw.

Die boodschap hadden vertegenwoordigers van LTO Glaskracht vandaag voor de Tweede Kamer.

Achter een tafel vol komkommers, tomaten en paprika's klaagden ze hun nood. Tuinders voelen de internationale faam die de sector heeft, afbrokkelen. Net als de melkveehouders hebben ze last van de lage prijzen. "Ook in crisistijd moet er worden gegeten, maar de producten brengen maar de helft van de kostprijs op. Bedrijven houden wel hun financiële verplichtingen en worden ook geacht te investeren in bijvoorbeeld duurzamer werken'', stelt Theo Akerboom, tuinder uit Roelofarendsveen.

"Zachtjesaan lijken we de rode lantaarndrager te worden van het economisch peloton. En we kunnen voorop lopen. We hebben een steuntje in de rug nodig om deze bergtop over te raken'', hield hij de Kamerleden voor. Zolang de recessie aanhoudt, zou de bedrijfstak in elk geval geen lastenverzwarende maatregelen over zich heen moeten krijgen."Deeltijd-WW is in de glastuinbouw geen oplossing, want de groente, fruit en planten groeien gewoon door en kennen geen stop.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.