Home

Achtergrond

Treinverkeer bij Leiden nog hele dag ontregeld

Treinreizigers ondervinden vandaag nog veel last van de kabelbreuk tussen Warmond en Sassenheim.

Spoorbeheerder ProRail verwacht aan het einde van de middag klaar te zijn met herstelwerkzaamheden aan de bovenleiding. Dat liet een woordvoerder vanochtend weten. Of de treinen tussen Leiden en Hoofddorp in de avondspits weer volgens de dienstregeling kunnen rijden, kon hij evenwel niet zeggen.

De bovenleiding raakte dinsdagavond over een lengte van 3 kilometer beschadigd. De oorzaak daarvan is nog onduidelijk. Een deel van de bovenleiding raakte los en vernielde de ruit van een passerende trein. Acht passagiers raakten gewond, voornamelijk door rondvliegend glas. In de trein zaten circa vierhonderd mensen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.