Home

Achtergrond

Topman Unilever belangrijkste bestuurder

Voorzitter Antoon Vermeer van de ZLTO is op plaats 36 geëindigd in de FEMBusiness rangschikking van meest invloedrijke personen in het Nederlandse bedrijfsleven.

Vermeer is volgens het zakenblad de meest invloedrijke bestuurder uit de land- en tuinbouw.

De meest invloedrijke persoon is volgens FEMBusiness oud-DSM topman Peter Elverding, die momenteel president-commissaris is bij ING Bank en commissaris bij FrieslandCampina. De topman van laatstgenoemde, de in mei 2008 aangetreden Cees ‘t Hart, eindigde op plaats 64.

Op plaats 47 eindigde Rotterdammer Wout Dekker, bestuursvoorzitter van vis- en veevoerproducent Nutreco. Daan van Doorn, die bij vleesconcern Vion samenwerkt met Vions president-commissaris Antoon Vermeer, eindigde op plaats 49.

De hoogst geëindigde topman uit de voedingsmiddelensector was Karel Vuursteen, op plaats 7. Vuursteen is ex-topman van Heineken en momenteel één van de viers bestuurders van de Heineken Holding, het investeringsvehikel van de brouwer. Hij is volgens het blad machtiger dan de bestuursvoorzitter van Heineken, de Belg Jean-François van Boxmeer, die op plaats 29 is gezet.

Paul Polman, de Enschedese bestuursvoorzitter van levensmiddelenconcern Unilever, is door FEMBusiness op plaats 8 gezet.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.