Home

Achtergrond 162 x bekeken

'Thuiswerken bij pandemie'

Het Nederlandse bedrijfsleven moet zich beter voorbereiden op een pandemie, zoals die zou kunnen ontstaan als de huidige Mexicaanse griep om zich heen grijpt.

Zo kunnen werkgevers het thuiswerken aanmoedigen, zodat mensen elkaar niet in het bedrijf kunnen besmetten. Dat zegt Arne ter Laak van Protiviti, een onderneming die bedrijven adviseert hoe om te gaan met risico's.

Volgens Ter Laak heeft minder dan 10 procent van de bedrijven de juiste voorbereidingen getroffen en kunnen er grote problemen ontstaan als bijvoorbeeld een hoofdkantoor plotseling moet sluiten omdat een groot deel van het personeel besmet is. Bedrijven dienen een risicoanalyse te maken en moeten daarbij ook leveranciers en afnemers betrekken. Bij het maken van een draaiboek moeten maatregelen overwogen worden als werken op een andere locatie zonder persoonlijk contact.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.