Home

Achtergrond 161 x bekeken

Tesco boekt 12,6 procent meer omzet

Bij het Britse Tesco, het derde supermarktbedrijf ter wereld, is de groepsomzet in de afgelopen drie maanden met 12,6 procent toegenomen.

De Britse filialen konden een 4,3 procent hogere omzet boeken. ‘"We zijn het financiele jaar solide begonnen en houden ondanks het moeilijke economische klimaat het momentum vast," zegt topman Terry Leahy.

Leahy is vooral tevreden over de international activiteiten die ruim 20 procent meer verkochten. Ondanks de recessie bleven ook de vestigingen in Oost-Europese landen het redelijk goed doen. De Aziatische filialen spanden de kroon met bijna 44 procent meer omzet. Dat is echter ten dele te danken aan gunstige wisselkoersen. In de VS, waar Tesco vorig jaar op bescheiden schaal is begonnen, gingen de verkopen mede dankzij nieuwe filialen met 174 procent omhoog.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.