Home

Achtergrond

Telersfront verzamelt tot nu toe 300 handtekeningen

De handtekeningen-actie van de groep Westlandse tuinders Telersfront heeft tot nu toe circa 900 handtekeningen opgeleverd.

Na LTO Noord Glaskracht roept nu ook bloemenveiling FloraHolland haar leden op mee te werken.

De Westlandse actiegroep vraagt door middel van een handtekeningenactie aandacht voor de financiële problemen in de tuinbouw. Zo wil het Telersfront onder meer dat het Borgstellingsfonds niet alleen voor investeringen geldt, maar ook voor overbruggingskredieten.
Volgens de Rabobank kan 75 procent van de tuinders niet of onvolledig voldoen aan haar financiële verplichtingen. Nimmer werd de pijn zo breed in vrijwel alle teelten gevoeld. Mensen kunnen hun handtekening nog tot 1 juli plaatsen via de website LTO Noord Glaskracht.

Uit het pas gepresenteerde Landbouw-Economisch Bericht van het instituut LEI, onderdeel van Wageningen UR, blijkt dat het inkomen uit het bedrijf in de glastuinbouw vorig jaar met 29.000 euro is gedaald naar 9.000 euro per onbetaalde arbeidsjaareenheid (aje). Maar 20 procent van de bedrijven is financieel gezond.

Of registreer je om te kunnen reageren.