Home

Achtergrond

'Telers Murcia draaien 8.000 ton paprika door'

Telers en veilingen van Proexport in het Spaanse teeltgebied Murcia zullen samen circa 8.000 ton klasse 2 paprika doordraaien.

Dat is het verwachte effect van de crisismaatregelen die eind vorige week overeen zijn gekomen.

Volgens veilingvoorzitter van Proexport is een minimumprijs van 15 cent per kilo afgesproken. Product zal niet voor lager verkocht worden. De minimumprijs voor deze klasse kan het resultaat van de telers verbeteren, is de verwachting. De laatste weken liggen de opbrengstprijzen tussen de vijf en twaalf cent, terwijl de kostprijs zeker veertig cent bedraagt. Spaanse afzetorganisaties kennen nog een beperkt mogelijkheid voor interventie op basis van de regels voor gemeenschappelijke marktordening (GMO).

Of registreer je om te kunnen reageren.