Home

Achtergrond 253 x bekeken

Tarwetelers terug van dagprijs naar pool

Veel telers, die vorig jaar de tarwe op dagprijs hebben verkocht, stappen dit jaar weer over op de afzet via de pool.

Dat constateert Aart den Bakker, manager Plantaardige Afzet bij coöperatie Agrifirm. Vorig jaar kozen veel telers er voor om over te stappen van de pool naar de verkoop op dagprijs. Ze deden dat vanwege de hogere tarweprijzen. Bijna alle telers die de overstap maakten, kiezen dit jaar weer voor de pool. Den Bakker: "De telers zien dat de poolprijzen dit jaar hoger zijn uitgevallen dan de dagprijzen die werden betaald rond de oogst."

Er is dit jaar nauwelijks animo voor het verkopen van tarwe via het termijnleveringscontract, dat Agrifirm begin vorig jaar heeft geïntroduceerd. Den Bakker: "Vorig jaar hebben we meer dan 10.000 ton tarwe afgezet via de termijnleveringscontracten. Nu is dat nagenoeg niets. De termijnnotering ligt rond de 130 euro. Op zo’n prijs wil een teler zich nu nog niet vastleggen."

Of registreer je om te kunnen reageren.