Home

Achtergrond 245 x bekeken

'Tarwe in Duitse deelstaten van goede kwaliteit'

De tarwe in de Duitse deelstaten Nedersaksen en Saksen-Anhalt wordt van goede kwaliteit. Dat constateert topman Kurt Fromme van het Duitse agroconcern Landhandelshaus Wilhelm Fromme in Salzgitter.

Het bedrijf voorziet voor B-tarwe een prijsniveau van 130 euro per ton, maar adviseert de telers de kalmte te bewaren en pas tot verkoop van een deel van de nieuwe oogst als de prijs richting 140 euro gaat, schrijft de Duitse nieuwssite Ernährungsdienst. Prognoses voor A-kwaliteit en E-tarwe doet Fromme vooralsnog niet, maar voor voertarwe is 125 euro momenteel haalbaar.

De oogst van wintergerst in Nedersaksen en Saksen-Anhalt start rond 5 juli. Fromme voorspelt voor wintergerst een beginprijs van 100 tot 105 euro per ton. De Fördergemeinschaft Braugerste Rheinland-Pfalz voorspelt een goede oogst van brouwgerst in de deelstaat Rijnland-Palts. Waarnemers van de bedrijfsadviesdienst hebben een rondgang gemaakt langs de telers. Zij schatten de opbrengst van brouwgerst op gemiddeld 4,8 ton tot 5 ton per hectare.

Daar staat tegenover dat het areaal in vergelijking met vorig jaar is geslonken met 3.000 hectare naar 50.000 hectare. Circa een derde deel van de komende oogst is al verkocht tegen prijzen die variëren tussen de 130 euro en 160 euro per ton. Het Duitse landbouwmarktbureau AMI signaleert voor Duitsland als geheel de komende oogst een prijsniveau van 150 tot 155 euro per ton brouwgerst.

Of registreer je om te kunnen reageren.