Home

Achtergrond 2 reacties

Syngenta bepleit wereldwijde stimulans biotechnologie

Wereldwijde samenwerking is nodig om gewasopbrengsten te verhogen met behulp van moderne technologie, ondersteunend overheidsbeleid en een efficiënte wereldhandel. Dat stelde directeur gewasbescherming John Atkin van het Zwitserse concern Syngenta tijdens het Wereldgraanforum 2009 in St. Petersburg.

De wereldwijde samenwerking is volgens Atkin noodzakelijk om het gebruik van moderne technologieën in de landbouw te stimuleren. Als beschikbare technologieën kunnen worden ingezet kan in de komende drie jaar al een duidelijke opbrengstverhoging worden gerealiseerd, meent hij.

“Regeringen en belangengroeperingen in de hele wereld moeten erkennen hoe belangrijk biotechnologie is en moeten toepassingen in de landbouw mogelijk maken. De investeringen van overheden in de landbouw, die in de afgelopen jaren zijn verminderd, moeten weer worden verhoogd om nieuwe technologieën sneller te kunnen ontwikkelen. Bovendien moet een efficiënt wereldwijd handelssysteem worden gestimuleerd. Zonder bijdragen van politiek en instituten komen wij niet zo ver”, aldus Atkin.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Hans

    We moeten allemaal onze gezondheid inleveren en de natuur verpesten uit hun bedrijfsbelang. Wie geeft dit soort lieden en bedrijven nog de kans om hun dwaasheden te verspreiden? Economie; lees bedrijfsbelangen voor grote chemische concerns gaat boven alles op aarde? De mens doet er niet meer toe? Ik hop dat ze zelf het eerst ziek worden van hun rommel.

  • no-profile-image

    Han

    Hans ik voel et je mee, daar komt bij de productie is nu al te hoog voor een goede boeren prijs, moet die prijs nog verder instorten en moeten er nog meer boeren over de klink. Blijkbaar is er een afspraak tussen deze reuzen en de voedselreuzen om de hele handel in de vingers te krijgen en dan????

Of registreer je om te kunnen reageren.