Home

Achtergrond 1 reactie

'Suikerprijzen op wereldmarkt blijven hoog'

De suikerprijzen op de wereldmarkt blijven hoog en kunnen nog verder stijgen.

Dat voorspelt het suikermarktanalysebureau F.O. Licht. Volgens analist Stefan Uhlen-brock veroorzaakt de financiële en economische crisis gebrek aan kapitaal om de productiecapaciteit op te krikken, terwijl de wereldbevolking groeit en daarmee ook de vraag. Een andere factor die aan een krap aanbod bijdraagt is de toenemende inzet van grondstof in de bio-ethanolproductie.

In de EU voorspelt hij dit jaar een importbehoefte van 3,3 miljoen ton. Na voltooiing van de markthervorming kan dat oplopen tot jaarlijks 4,5 miljoen ton. De EU-suikerproductie blijft steken op 13,5 tot 14 miljoen ton. Voor de hervorming produceerde de EU nog 17,4 miljoen ton

Eén reactie

  • no-profile-image

    boerke

    De politiek zal over een tijdje misschien wel ingrijpen en de produktie in de eeg uit laten breiden. Stel je voor dat de boeren wat verdienen en de consument niet genoeg kan consumeren. Nee dan kan je beter boerke pesten net als bij de melk. Daar zijn de blinde uitbreiders nu het haasje vanwege een te hoge kostprijs. Dat leert je als boer dat je niemand uit de politiek of je cooperatie kunt vertrouwen en je vooral op je eigen compas moet blijven varen in goede en slechte tijden het zelfde doel blijven nastreven zonder adviseurs die je uit evenwicht brengen en niet garant staan voor de gevolgen!

Of registreer je om te kunnen reageren.