Home

Achtergrond 144 x bekeken

Stroom aan klachten over Haagse kliniek

De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) heeft veel klachten ontvangen over de CityKliniek in Den Haag.

De vereniging, die de belangen van plastisch chirurgen behartigt, heeft alle kritiek doorgegeven aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De inspectie beval de kliniek vrijdag na onderzoek direct de deuren te sluiten.

Naar aanleiding van de media-aandacht kwamen er afgelopen weekeinde nog eens een stroom aan klachten bij. De meldingen van misstanden hadden te maken met ernstige wondinfecties, foutieve plaatsing van borstvergrotingen en onvoldoende nazorg. Uit onderzoek van de inspectie kwam naar voren dat patiënten gevaar liepen en dat zij geen verantwoorde zorg kregen. Verdere details wil de IGZ nog niet geven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.