Home

Achtergrond 218 x bekeken 1 reactie

Stichting doet aangifte tegen minister Verburg

De Landelijke Stichting Zinloosgeweld tegen Dieren heeft aangifte gedaan tegen minister Gerda Verburg (LNV).

De stichting houdt de minister verantwoordelijk voor ernstige verwondingen die in beslag genomen paarden tijdens transport hebben opgelopen.

Dat meldde voorzitter Henk ten Napel vandaag. De stichting kreeg klachten binnen van een eigenaar wiens paarden na een eerdere inbeslagname door de Dienst Regelingen (onderdeel van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) uiteindelijk gewond zijn teruggeven. "De dienst heeft de paarden de benodigde zorg onthouden'', aldus Ten Napel.

De negen paarden waren in beslag genomen op verdenking van dierenmishandeling. Uiteindelijk zijn ze op last van de rechtbank weer terugbezorgd, stelt Ten Napel. "Zeven waren in één trailer geladen. Bij mijn weten bestaat er in Nederland geen trailer waarin dat past.'' Bij een paard hing de hoef er half af, een ander had grote schuurplekken en de paarden zaten onder het bloed.

Volgens de stichting is door de dienst gehandeld in strijd met geldende EU-regels voor vervoer van dieren. De aangifte is verstuurd naar de politie in Friesland, waar de feiten gepleegd zijn, aldus Ten Napel.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    sjaak

    Dat is grappig om de rollen om te draaien.

Of registreer je om te kunnen reageren.