Home

Achtergrond 158 x bekeken

Stembureaus open voor Europese verkiezingen

De stembureaus voor de Europese verkiezingen zijn donderdagochtend om 7.30 opengegaan.

Bijna 13 miljoen Nederlanders mogen sinds 07.30 uur naar de stembus om een nieuw Europees Parlement te kiezen. Nieuw is dat heel Nederland weer het aloude rode potlood moet gebruiken, wegens het recente verbod op stemmachines. De telling moet ook met de hand gebeuren, zodat veel uitslagen enkele uren later komen dan de sluiting van de stembureaus om 21 uur.

Nederland is samen met Groot-Brittannië het eerste van de 27 EU-landen dat nieuwe Europarlementariërs kiest. De meeste landen stemmen op zondag. Totaal mag een recordaantal van 375 miljoen Europeanen een stem uitbrengen op het Europees Parlement.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.